GREEN PARK OFFICE

Op de Orgatec presenteerde Bejot onder andere het unieke Green Park Office concept. Uw favoriete park als kantoor. Binnen dit concept ontbreekt het niet aan unieke producten. Zo uniek dat ze op papier moeilijk te omschrijven zijn. Zo’n inrichting ziet er leuk uit, maar wat zijn de voordelen van een Green Park Office? En wat houdt biodynamisch zitten en een biophilic design in?

Voorafgaand aan dit concept is er onderzoek gedaan middels deelname aan diverse onderzoek consortia en dat ziet u terug in de producten. De producten hebben een bepaalde invloed op mensen, ze stellen onder andere mensen op hun gemak. De positieve sfeer in een speelse werkomgeving zorgt ervoor dat mensen minder nervositeit ervaren en meer durven. Daarbij wordt de creativiteit gestimuleerd door het unieke design van de collectie. Als laatste de samenhorigheid en teambuilding die u bijvoorbeeld ervaart wanneer u naast elkaar in de Cave zit, een product gebaseerd op een grot (zie links een afbeelding van de Cave).

“Naast elkaar zitten is erg belangrijk voor mensen, omdat hierdoor het ijs wordt gebroken en een gemeenschappelijk doel aangeeft.” – Bronislaw Malinowski, antropoloog en professor van Yale, Harvard en Jagiellonian Universiteiten.

Een unieke collectie aan kantoormeubelen die de kwaliteit van het werk op kantoor stimuleert en dé plek is voor het ontstaan van verrassende ideeën. Door middel van de Green Park Office kantoormeubelen is een laagdrempelig en ontspannen overleg vanzelfsprekend. Binnen de collectie bevinden zich ook producten met een akoestische oplossing voor een moment van rust of privacy. Daarbij ziet de collectie er uniek, speels en mooi uit. Deze kantoormeubelen worden onthouden.

Buiten is het nieuwe binnen!

Biophilic Design

Het tweede belangrijke aspect binnen het Green Park Office concept is het Biophilic Design. Waarbij natuurlijke elementen worden toegepast binnen de kantoorinrichting. Een Biophilic Design is naar voren gekomen aan de hand van de meest gewenste factoren binnen een kantooromgeving.  De meest gewenste factoren zijn; natuurlijk licht, stilte binnen de kantoorruimte, landschap, levende planten en lichte kleuren (Aram, Berntson, Jonsson, Bodin Danielson, & Westerlund, 2015). Deze factoren komen dan ook terug in het Biophilic Design van het Green Park Office concept.

Biodynamisch zitten

Maar geen concept van Bejot zonder ergonomie en daarom is een groot onderdeel van het Green Park Office concept biodynamisch zitten. Wilt u weten wat dit inhoudt? Lees dan hier verder >