Bejot-Table-Conference-vergadertafel-kantoor-tafel-industriele-kantoorinrichting-industrieel-kantoor (6)

Kantoorinrichting met een industrieel karakter

Een inrichting op kantoor kan gekenmerkt worden door verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen typerende elementen die u goed kunt toepassen in het ontwerp. Een industrieel kantoordesign is stoer, robuust en perfect te combineren met andere kantoorstijlen dankzij de strakke vormen en neutrale kleuren.

Wees creatief met eyecatchers en maak van uw kantoorruimte een compleet industrieel interieur. We leggen u daarom hieronder graag uit wat helemaal past bij een industriële kantoorinrichting.

Wat past er nou helemaal bij een industrieel kantoor? Welke stoffen en materialen kunt u bijvoorbeeld het beste gebruiken? Maar ook is het handig om te weten welk meubilair naadloos aansluit bij deze stoere stijl.

Hoe creëer je een industriële kantoorinrichting?

Laat de ruimte voor zichzelf spreken. Probeer aanwezige bakstenen muren, ventilatiebuizen, zichtbare bedrading en andere functionele onderdelen van het gebouw niet weg te werken, maar licht ze uit. Het robuuste karakter van de meubels en accessoires zijn kenmerkend voor een industrieel kantoor. Deze komen alleen tot hun recht in een open ruimte waarin ze getoond kunnen worden. Onafgewerkt ogende elementen van hout, steen, beton en ijzer passen goed bij een industrieel design. Laat deze terugkomen in de details van deuren, meubels en decoraties.

Kleuren in een industrieel kantoor

De basiskleuren voor een industrieel kantoor zijn grijs, zwart, bruin, wit, groen en blauw. Stoere tinten die goed staan bij het vaak aanwezige staal. Heeft u behoefte aan meer zachtheid? Voeg dan wat zachtroze of beige toe aan deze stijl. Koper geeft juist een chique twist aan een stoer interieur.

Industriële meubels in een kantoor

Bij een industriële kantoorinrichting passen bijvoorbeeld metalen stoelen of barkrukken, robuust houten tafels, grote fabriekslampen en stoere fauteuils. Kluisjes en kasten met open vakken kunnen ook een echte aanvulling zijn aan een industriële kantoorruimte.

Leer kan ook prachtig uitkomen in een industrieel pand. Wij raden u dan aan om bijvoorbeeld de banken in de ontvangstruimte of de stoelen in de vergaderruimtes van leer aan te schaffen.

Bejot-Momo-hoge-stoel-barkruk-hoge-kruk-kantoorinrichting

Industriële kantoorinrichting tips

Het hangt sterk af van de huidige staat van het pand hoe u een industriële kantoorinrichting vormgeeft. Als het interieur er nog relatief netjes uitziet, zijn er enkele tips waarmee u uw voordeel kunt doen:

  • Een betonnen vloer of een gietvloer met betonlook geeft ruimtes een extra industrieel karakter.
  • Kies voor meubels met een robuust karakter. Materialen als ruw hout, staal, gietijzer en leer komen hierin goed tot hun recht.
  • Werk een muur van baksteen niet helemaal weg en versterk deze eventueel met extra details van bijvoorbeeld witte gipsplaat. Wittinten laten een ruimte groter lijken en dat past precies bij een industriële kantoorinrichting.
  • Denk om de akoestiek. Open ruimtes zijn typerend voor een industriële kantoorinrichting, maar geluiden resoneren extra sterk. Door het plaatsen van scheidingswanden tussen bureaus of akoestische panelen zorgt u voor demping.

INTERESSE? PRIJS AANVRAGEN? MEER INFORMATIE? WIJ HELPEN U GRAAG!

Vul uw gegevens in of bel 040-2565625

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Volg ons op social media!